Het Grote Kabouterbos

kabouters-oplettenIn 1998 ben ik in de Naarder Eng komen wonen, een prachtig natuurgebied waar bos, akkers, zandverstuivingen heide en bergen elkaar afwisselen. Door de diverse fietspaden en wandelroutes en spontaan ontstane weggetjes, is deze Naarder Eng beter bekend bij kabouterliefhebbers als het Grote Kabouterbos.

Sinds 2001 vang ik platgetrapte kabouters op in mijn atelier. Ik heb voor deze kleine, vaak ernstig getraumatiseerde kaboutervriendjes, een speciale ruimte vrij gemaakt in de zogenoemde kabouterkliniek. Na 15 jaar ervaring als exclusief leidinggevende, mag ik mij inmiddels 'erkend kaboutergoeroe' noemen.

Momenteel worden diverse kabouters opgevangen en verzorgd. Bij aankomst gaan de kabouters eerst naar de gesloten afdeling van de kliniek, alwaar zij grondig onderzocht worden en zonodig geopereerd of behandeld worden. Daarna word gekeken of het verstandig is om ze terug te plaatsen in Het Grote Kabouterbos. Veelal lukt dit en zeker als ze een dagelijkse kuur van kabouterkuttesoep krijgen knappen ze wonderbaarlijk snel op. Mocht je na het lezen van het bovenstaande de kliniek willen bezoeken, dan kan dat. Stuur een bericht naar info@artefrio.com, dan nemen wij contact met je op.

Het platgetrapte kaboutertje

Het platgetrapte is het eerste kaboutertje wat de kliniek opgevangen heeft. Op zich gaat het best goed met hem, hoewel hij het wel chronisch benauwd heeft sinds hij werd platgetrapt. Het platgetrapte kaboutertje is inmiddels hét boegbeeld van de kliniek en hij wordt ingezet bij vele campagnes tegen het plattrappen van kabouters.

Brutus

Brutus is te herkennen aan zijn agressieve houding én zijn grote kabouterbek met slagtanden. Sinds enige tijd wordt Brutus vermist; op de vermist-poster is een complete omschrijving van Brutus te lezen. Ook wat hem precies mankeert en hóe te handelen in het geval je hem zou tegenkomen staat op de poster vermeld! Wees alvast gewaarschuwd: de kliniek heeft zelden zó'n agressieve kabouter mogen verzorgen...

Lector

Lector herkent u aan zijn witte pakje, puntoortjes en grote handen. Lector zit vanaf 2010 in de kliniek en staat onder behandeling van dr. Boumann. Lector heeft nog nooit één woord gesproken. Hij wordt gevoed via een infuus en door zijn bijzonder grote handen verbuigt hij met regelmaat zodanig zijn eigen kooi, dat hij sinds zijn verblijf in de kliniek, inmiddels al 67 kooien heeft verbogen zodat ze onbruikbaar zijn geworden.

Piemeltje

Piemeltje is te herkennen aan het slakkenhuis waarin hij in leeft. Sinds 2011 is Piemeltje patiënt in onze kliniek en hij beweert familie van de slak en tevens een neef van Brutus te zijn. Deze beweringen moeten wij serieus nemen daar uit DNA-onderzoek gebleken is, dat er inderdaad overeenkomsten zijn gevonden met zowel Brutus als van de gewone Nederlandse slak die zomers onze tuinen onveilig maakt. Piemeltje zélf beweert dat zijn moeder verliefd is geworden op een uit de kluiten gewassen slak waaruit hij is ontstaan. Elke dag krijgt Piemeltje trouwens slakkenkorrels waar hij gek op is.

K. Boem

K. Boem wordt onder kabouters onder elkaar ook wel een kaboemter genoemd. Sinds twee jaar bezoekt hij onze kliniek regelmatig om zijn lege batterijen op te laden. In principe is hij zachtaardig; behalve wanneer hij in de buurt van een berm komt wil hij nog wel eens overgaan tot actie met als gevolg dat hij zijn rugzak laat ontploffen. Dit kan leiden tot gehoorschade en glasschade.

Mesjoche

Mesjoche herken je aan zijn kleine postuur en vlijmscherpe wapens dus wees op je hoede want op het eerste gezicht lijkt het hier om een alleraardigst kaboutertje te gaan die aanbelt en vraagt of hij de tuin kan snoeien. Niets is echter minder waar; houd afstand want Mesjoche heeft het voorzien op je slagaders! Hij handelt in een fractie van een seconde; sinds 2014 hebben wij hem om deze reden in de gesloten afdeling opgenomen.

Eitje (Calimero)

In het voorjaar van 2016 vonden wij tijdens één van onze inspecties een kabouter-ei. Wat veel mensen niet weten, is dat kabouters op verschillende manieren ter wereld worden gebracht. Eén daarvan is dat ze worden uitgebroed. Eitje word op dit moment 24 uur per dag gefilmd omdat er nog nóóit een kabouter uit een ei gefilmd is. We hebben dan ook geen idee hoelang dit gaat duren, zodra wij in het bezit zijn van de beelden zullen wij deze hier op onze site zetten!

Tjoekima

Bij vrouwelijke kabouters is het bekend dat ze zich nauwelijks in het openbaar vertonen. Mocht je er dus toch één tegenkomen, wees dan op je hoede, want de kans is groot dat ze op zoek zijn naar menselijke ingrediënten voor diverse kabouter recepten. Vaak worden hiervoor lichaamsdelen zoals neusvleugels, oorlellen, vingers en teennagels geamputeerd. Houd daarom dus ruim afstand want vaak worden de ingrediënten verzameld als ze je gedrogeerd hebben! Tjoekima verblijft al 3 jaar in onze kliniek en is werkzaam in onze kabouter gaarkeuken. Ondanks haar vriendelijke voorkomen, is ook zij opgenomen op de gesloten afdeling van onze kliniek...